Rellum
HOMEOVER ONS DIENSTENNIEUWS WET- EN REGELGEVING

NL

EN

bg

R&P Tax Alert: De fiscale jaarrekening

Een goede financiële administratie is verplicht voor ondernemers, maar is voor velen een drempel van het zelfstandig ondernemerschap. De financiële administratie is een verzameling van alle financiële gegevens van uw onderneming. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor verantwoording naar instanties zoals de belastingdienst. Ook voor uw eigen onderneming is een goede financiële administratie heel waardevol, aangezien het inzicht biedt in onder andere de winstgevendheid van uw onderneming.

image

In het kader van het opmaken van de financiële administratie is het een en ander veranderd. Zo kunnen kleine ondernemingen, waaronder kleine rechtspersonen, hun jaarrekening opmaken op basis van zogenoemde fiscale grondslagen, een fiscale jaarrekening. Onder kleine rechtspersonen worden verstaan ondernemingen die voldoen aan minimaal twee van onderstaande vereisten:

  1. Vaste activa <= SRD 3.000.000;
  2. Netto jaaromzet <= SRD 6.000.000;
  3. Minder dan 20 personeelsleden in dienst.

Doorgaans maken ondernemingen een commerciële jaarrekening op, die voornamelijk de economische werkelijkheid reflecteert. Een fiscale jaarrekening toont het fiscale eigen vermogen, waardoor de basis voor de winst waarover belasting betaald moet worden, bepaald kan worden. Met andere woorden, de fiscale jaarrekening wordt opgemaakt op basis van regels die worden geaccepteerd door de belastingdienst en vormt de basis voor uw zogenoemde winstaangifte.

Gezien onze fiscale en financiële expertise op academisch niveau, zijn wij uw aangewezen partner in het begeleiden, ondersteunen en opmaken van uw financiële administratie. Wij kunnen u alle werkzaamheden voor het bijhouden en opmaken van uw financiële administratie uit handen nemen, waarbij u aan het eind van ieder boekjaar ook nog een jaarrekening op fiscale grondslagen heeft.

November 18th, 2020

|

Nieuws

Tax Alert

Deel dit artikel

Recente Artikelen

Contact info

Dr. J.F. Nassylaan 65 boven
Paramaribo-Suriname

+597 422 877

info@rellumandpartners.com

FIN#: 2000005691

Wij zijn lid van

sfb logo

Rellum and Partners 2024

Design and development by Namidi NV