Rellum
HOMEOVER ONS DIENSTENNIEUWS WET- EN REGELGEVING

NL

EN

bg

R&P Tax Alert: Fiscale eindejaarstips 2020! (2/3)

Dit is de periode van het jaar waarin de meeste bedrijven druk bezig zijn met de prognose van het resultaat voor het jaar 2021 en de komende jaren. Bij deze prognose is het aan te bevelen om ook uw fiscale positie weer onder de loep te nemen. In deze R&P Tax Alert bieden wij u handreikingen, die meegenomen kunnen worden in het herijken van uw fiscale positie voor het komend jaar.

image

  1. Waardeer vorderingen, bedrijfsmiddelen en voorraad af!De bezittingen van uw onderneming staan op de (fiscale) balans voor de aankoopprijs, verminderd met de afschrijvingen. Dit noemen we de boekwaarde. Als de werkelijke waarde van de bezittingen lager is dan de boekwaarde, kunt u deze mogelijk afwaarderen. De afwaardering komt in mindering op uw winst uit de onderneming, waardoor u dit jaar minder belasting betaalt.
  2. Nieuwe onderneming? Betaal later inkomstenbelasting: schrijf willekeurig af op bedrijfsmiddelenAls ondernemer zult u moeten afschrijven op bedrijfsmiddelen als deze in waarde dalen door gebruik. Deze afschrijving is aftrekbaar van de winst. Bent u voornemens een nieuwe onderneming te starten, dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van willekeurige afschrijving. Dit houdt in dat u sneller mag afschrijven. U haalt dan de kosten naar voren en stelt zo belastingheffing uit.
  3. Verwacht u in 2021 een lager resultaat? Verzoek op tijd om lagere inkomstenbelasting bij uw voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2021Zoals wellicht reeds bekend dient de voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2020 uiterlijk 15 april a.s., dan wel uiterlijk 2.5 maand na afloop van uw boekjaar, te zijn ingediend. De verschuldigde inkomstenbelasting in deze aangifte wordt gebaseerd op de verschuldigde inkomstenbelasting van de laatst ingediende definitieve aangifte inkomstenbelasting.Indien u verwacht een lager resultaat te behalen in 2021 ten opzichte van het resultaat opgenomen in de laatst ingediende definitieve aangifte inkomstenbelasting, dient u een verzoek in te dienen bij de belastingdienst om op de voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2020 een lager bedrag aan inkomstenbelasting op te geven. Dit verzoek dient vóór 15 februari aanstaande, dan wel uiterlijk binnen anderhalve maand na aanvang van uw boekjaar, te zijn ingediend.
  4. Verzoek om de regeling voor functionele valuta toe te passenUw NV moet de aangifte inkomstenbelasting in SRD’s doen. Maar als uw onderneming de jaarrekening opmaakt in een andere munteenheid, dan kan de aangifte ook in die munteenheid worden gedaan. Dit kan voordeel opleveren. Zo kunt u er namelijk voor zorgen dat valutaresultaten niet meer van invloed zijn op de inkomstenbelasting die u in Suriname moet betalen.

Houdt u deze maand onze website en social mediakanalen in de gaten voor nog meer fiscale eindejaarstips!

Heeft u vragen? Neemt u gerust contact met ons op het telefoonnummer +597 422877 of per email info@rellumandpartners.com.

December 21st, 2020

|

Nieuws

Tax Alert

Deel dit artikel

Recente Artikelen

Contact info

Dr. J.F. Nassylaan 65 boven
Paramaribo-Suriname

+597 422 877

info@rellumandpartners.com

FIN#: 2000005691

Wij zijn lid van

sfb logo

Rellum and Partners 2024

Design and development by Namidi NV