Rellum
HOMEOVER ONS DIENSTENNIEUWS WET- EN REGELGEVING

NL

EN

bg

R&P Tax Alert: Zijn uw inkomsten gedaald als gevolg van de Covid-19 pandemie? Dien een verzoek voor lagere inkomstenbelasting in!

Dit is de periode waarin de meeste bedrijven druk bezig zijn met de evaluatie van resultaatverwachtingen voor het jaar 2021 en de komende jaren. Als gevolg van de Covid-19 pandemie in het afgelopen jaar, zijn de inkomsten van diverse ondernemingen drastisch gedaald. De Covid-19 pandemie lijkt voorlopig nog niet ten einde te komen, waardoor naar verwachting ook dit jaar uw inkomsten wellicht lager kunnen uitvallen ten opzichte van de afgelopen jaren. Het kan daarom verstandig zijn om de belastingdienst te verzoeken om bij de voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2021 een lager bedrag aan inkomstenbelasting te betalen.

image

Zoals wellicht reeds bekend dient de voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2021 uiterlijk 15 april aanstaande, dan wel uiterlijk 2.5 maand na afloop van uw boekjaar, te zijn ingediend. De verschuldigde inkomstenbelasting in deze aangifte wordt gebaseerd op de verschuldigde inkomstenbelasting van de laatst ingediende definitieve aangifte inkomstenbelasting. Voor de meeste bedrijven is dit de definitieve aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2019.

Indien u verwacht een lager resultaat te behalen in 2021 ten opzichte van het resultaat opgenomen in de laatst ingediende definitieve aangifte inkomstenbelasting, kunt u een verzoek in te dienen bij de belastingdienst om op de voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2021 een lager bedrag aan inkomstenbelasting op te geven. Dit verzoek dient vóór 15 februari aanstaande, dan wel uiterlijk binnen anderhalve maand na aanvang van uw boekjaar, te zijn ingediend.

Indien u hierbij van onze diensten gebruik wenst te maken, vragen wij u vriendelijk vóór 8 februari aanstaande aan ons door te geven. Dit verzoek kunnen wij voor u opstellen en indienen.

Verzoeken die na 15 februari aanstaande worden ingediend bij de belastingdienst, worden niet in behandeling genomen. Het gevolg hiervan kan zijn dat op grond van de voorlopige aangifte inkomstenbelasting 2021 derhalve een te hoog bedrag aan inkomstenbelasting verschuldigd zal zijn, wat leidt tot een liquiditeitsnadeel.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen en/of opmerkingen hebben dan vernemen wij dat graag.

February 6th, 2021

|

Nieuws

Tax Alert

Deel dit artikel

Recente Artikelen

Contact info

Dr. J.F. Nassylaan 65 boven
Paramaribo-Suriname

+597 422 877

info@rellumandpartners.com

FIN#: 2000005691

Wij zijn lid van

sfb logo

Rellum and Partners 2024

Design and development by Namidi NV